Przepis na łatwy krem owocowy

Niedawno potrzebowałam do tortu przepis na krem truskawkowy.
Najlepiej jakby był sprawdzony i pyszny :)

Dzięki uprzejmości koleżanek tortomianiaczek udało mi się zdobyć taki oto przepis:

Porcja odpowiednia na tort o średnicy 18-20 cm

1/2 kg mrożonych owoców (np. truskawki, maliny, owoce leśne)
1 galaretka o smaku owoców, których użyjemy do kremu
1 szklanka śmietany

Owoce rozmrozić i razem z sokiem zmiksować, włożyć do garnka i zagotować.
Kiedy owoce zagotują się, rozpuszczamy w nich galaretkę i odstawiamy do ostygnięcia.
Ubijamy na sztywno śmietanę i powoli dodajemy do niej dobrze schłodzone, tężejące owoce.
Jeżeli w tym momencie nasza masa nie będzie jeszcze sztywna, to należy włożyć ja na chwilę do lodówki.

Smacznego :)