Cennik

Wszystkie nasze wypieki dostępne są na zamówienie
Zamówienia przyjmujemy z 5-7 dniowym wyprzedzeniem

Realizację z dnia na dzień wyceniane są po 25 zł/porcja

Poniższe ceny dotyczą smaków podstawowych
Smak premium powoduje wzrost kosztu tortu o 20 – 50 zł w zależności od smaku

Poniższe ceny są orientacyjne. Ostateczny koszt tortu może się różnić w zależności od ilości elementów dekoracji, dlatego każdy tort wyceniany jest indywidualnie.

Poniższe ce

Cennik tortówCennik babeczekCennik ciast

1. Tort bezowy – 180 zł (średnica 22 cm)
(możliwość zamówienia mniejszego lub większego rozmiaru)

Beza pavlova – chrupiąca beza kryjąca w środku delikatną piankę, przekładana śmietaną z dodatkiem serka mascarpone. Dla przełamania słodkiego smaku świetnie komponują się kwaśne owoce: maliny, borówki, granat jak również lemon curd,

Beza dacquoise – chrupiąca beza na cukrze trzcinowym z dodatkiem daktyli. Krem to tradycyjna kremówka z mascarpone wzbogacona kajmakiem z dodatkiem orzechów i daktyli.

Beza mojito – miętowa beza o lekko zielonym kolorze, przełożona limonkowym kremem z kremówki i serka mascarpone

2. Tort tradycyjny – Wykończone śmietaną z mascarpone + owoce, kwiaty, słodycze, wydruk na opłatku, beziki, makaroniki (do wyboru)

do 10 porcji – 210 zł
do 15 porcji – 290 zł
do 20 porcji – 370 zł
do 25 porcji – 450 zł
do 30 porcji – 530 zł
powyżej 30 porcji (tort piętrowy) – 21 zł/porcja

3. Tort z wydrukiem na papierze cukrowym – tort udekorowany kremem na bazie masła + wydruk na papierze cukrowym z dowolnym obrazkiem + kwiaty, owoce, słodycze, beziki, makaroniki (do wyboru)

do 10 porcji – 230 zł
do 15 porcji – 320 zł
do 20 porcji – 410 zł
do 25 porcji – 500 zł
do 30 porcji – 590 zł
powyżej 30 porcji (tort piętrowy) – 23 zł/porcja

4. Tort z płaską postacią – tort dekorowany masą cukrową lub kremem na bazie masła + postać/obrazek wycięta na płasko z masy cukrowej

do 10 porcji – 240 zł
do 15 porcji – 340 zł
do 20 porcji – 440 zł
do 25 porcji – 540 zł
do 30 porcji – 660 zł
powyżej 30 porcji (tort piętrowy) – 24 zł/porcja

6. Tort z figurkami postaci z bajek (z wyłączeniem realistycznych postaci ludzi)
Tort dekorowany masą cukrową lub kremem maślanym z dowolną postacią z bajki (ilość postaci uzależniona od wielkości tortu)

do 10 porcji – 270 zł
do 15 porcji – 390 zł
do 20 porcji – 510 zł
do 25 porcji – 630 zł
do 30 porcji – 780 zł
powyżej 30 porcji (tort piętrowy) – 27 zł/porcja

7. Tort z figurkami ludzi i z kwiatami z masy cukrowej
Tort dekorowany masą cukrową z realną postacią (ilość postaci uzależniona od wielkości tortu)

do 10 porcji – 320 zł
do 15 porcji – 470 zł
do 20 porcji – 620 zł
do 25 porcji – 750 zł
do 30 porcji – 900 zł
powyżej 30 porcji (tort piętrowy) – 32 zł/porcja

8. Tort 2D – 40 zł/porcja
Tort dekorowany masą cukrową wycięty w leżący kształt postaci z bajki

9. Tort 3D – 45 zł/porcja
Tort dekorowany masą cukrową wycięty w przestrzenną postać (np. samochód, piesek)

10. Tort na ostatnią chwilę – 25 zł/porcja
Tort na dzisiaj, na jutro

Cena tortu zależy od trudności wykonania i ilości dekoracji.
Podane ceny są cenami orientacyjnymi. Ostateczny koszt tortu może się różnić w zależności od ilości elementów dekoracji, dlatego każdy tort wyceniany jest indywidualnie.

Ze względu na to, że wszystkie dekoracje wykonujemy ręcznie, zamówienia na torty przyjmujemy z 5 – 7 dniowym wyprzedzeniem. Torty „na ostatnią chwilę” wykonujemy z najprostszą dekoracją tj. tort tradycyjny lub tort z wydrukiem na opłatku.

Odbiór tortów osobisty w Ząbkach koło Warszawy, ul. Sikorskiego 33d lok. 59

Dowóz tortu jest możliwy na terenie Ząbek, Warszawy i okolic po wcześniejszym ustaleniu.

Zamówienie jest przyjęte do realizacji po zgodnym potwierdzeniu obu stron, jak również po wpłacie zadatku na poniższe konto:

48 1140 2004 0000 3602 7762 7173
torcikowo.pl
Sikorskiego 33d lok.59
05-091 Ząbki

1. Babeczka z kremem + kolorowa posypka – od 10 zł/szt

2. Babeczka z kremem + opłatek – od 12 zł/szt

3. Babeczka z kremem + słodycze/owoce – od 15 zł/szt

4. Babeczka z dekoracją z masy cukrowej na płasko –  od 18 zł/szt

5. Babeczka ze spersonalizowaną dekoracją przestrzenną z masy cukrowej – od 30 zł/szt

Sernik na zimno – 45 zł/kg
Klasyczna prostota, ale jakże pyszna :o)
Kiedyś wykonywane na bazie z masła, cukru i surowych żółtek, dzisiaj w czasach fit odchudzony przepis z samych waniliowych serków homogenizowanych z dodatkiem kolorowej galaretki i owoców.

Chatka – 35 zł/kg
Jako wspomnienie z dzieciństwa, odkurzony przepis babci teraz dostępny w naszej pracowni :o)
Herbatniki przełożone dwukolorową masą serową i wszytko polane błyszczącą czekoladą.

Sernik – 50 zł/kg
Tradycyjny sernik wypiekany z wysokiej jakości sera twarogowego z dodatkiem jaj od szczęśliwych kur :o)

Tiramisu – 45 zł/kg
Tradycyjny włoski deser trochę zmodyfikowany. Zamiast surowych jaj do serka mascarpone dodana jest bita śmietana co sprawia, że deser jest delikatniejszy w smaku. Biszkopciki Lady Fingers nasączone mocną kawą z dodatkiem likieru amaretto.

Brownie – 60 zł/kg
Ciężkie, mocno czekoladowe ciasto. Tradycyjny angielski wypiek charakteryzujący się pewnego rodzaju zakalcem. Jest wilgotny w środku i chrupiący na zewnątrz. Żaden czekoladożerca nie może się mu oprzeć :o)

Leśny mech – 47 zł/kg
Zielone ciasto szpinakowe z dodatkiem śmietany połączonej z serkiem mascarpone.
Oryginalny charakter ciasta podkreśla owoc granatu i opcjonalnie konfitura z czarnej porzeczki lub owoców leśnych.

Toffinka – 45 zł/kg
Ciasto biszkoptowe przekładane warstwą toffi, herbatnikami i budyniem. Całość wykończona bitą śmietaną i przyprószona kakao.

Szarlotka – 42 zł/kg
Znane są różne wersje u nas występuje na kruchym spodzie, z duża ilością jabłek przykrytych bezą z kruszonką.

Miodownik – 90 zł/kg
Bardzo pracochłonne, ale jakże pyszne ciasto miodowe. Zbudowane wielowarstwowo z cienkich placków przełożonych delikatnym kremem śmietanowym.

Malinowa chmurka – 49 zł/kg
Kruchy spód, galaretka z dużą ilością malin, krem śmietanowy z mascarpone i to wszystko przykryte delikatną bezą pieczoną z płatkami migdała.

Marchewkowe – 55 zł/kg
Aromatyczne, pomarańczowe ciasto ze startą marchewką oraz orzechami włoskimi, udekorowane genach z gorzkiej czekolady.
Ciasto idealne dla osób z nietolerancją pokarmową. Każdy alergenny składnik można zastąpić!!!

Czekoladowa rozkosz – 45 zł/kg
Ciemny biszkopt, galaretka wiśniowa z dużą ilością wiśni, przykryta czekoladowym musem. Na wierzchu czekoladowa posypka KitKat.

Sernik na zimno z mango i marakują – 55 zł/kg
Twaróg wraz z pulpą z mango tworzą nietuzinkowy smak, a żelka z marakui dodaje jeszcze bardziej egzotycznego charakteru.

Sernik Oreo – 55 zł/kg
Jest to bardzo kremowy sernik z zatopionymi w nim ciasteczkami Oreo.

Sernik z białą czekoladą – 55 zł/kg
Ciasto pieczone na parze i dzięki temu jest wilgotne i kremowe. Doskonale zbilansowany smak twarogu i białej czekolady sprawia, że smak tego sernika jest wyjątkowy.

Makowiec – 49 zł/kg
Duża ilość maku z bakaliami na delikatnym kruchym spodzie

Babka wielkanocna – 35 zł/szt
Puszysta, wilgotna babka cytrynowa, czekoladowa lub waniliowa polana lukrem, czekoladą lub posypana cukrem pudrem

Mazurek wielkanocny – 35 zł/szt
Kruche ciasto, konfitura z czarnej porzeczki i toffi, lub konfitura wiśniowa i czekolada, to smak kojarzony z Wielkanocą

Tarta – 35 zł/szt.
Kruche ciasto z dowolnym wypełnieniem.
Tarta o średnicy 20 cm – przykłady:
– b.śmietana + owoce
– mus czekoladowy z konfiturą z wiśni i czekoladowy ganach
– słony karmel z orzechami ziemnymi lub włoskimi
– lemon curd

Zamów tort on-line