Tort Jack Daniels

Bardzo przyjemnie robiło mi się ten tort ;)

“Butelka” jest tylko skorupą z lukru, w środku jest pusta.
“Materiał” na którym leży butelka pomalowany jest perłowym barwnikiem, w celu nadania połysku tkaninie, zdjęcie nie oddaje tego efektu.

24 comments to Tort Jack Daniels

  • Edyta

    Tort był smaczny,słodki i na maksa wspaniały;-)
    Pozdrawiamy Edyta z Marcinem;-)

  • mala

    rewelacyjne:) a ja mam pytanie..tutaj butelka jest pusta,a jeżeli ja potrzebuję zrobić samolot na okrągłym torcie(czyli niebie) to samolot jak zrobić? też ma być pusty?- da się tak,czy wypełnić go częściowo tortem??

  • Myślę, że najlepiej wymodelować samolot po prostu z lukru. Butelka dlatego była pusta, ponieważ zależało mi na otrzymaniu identycznego kształtu jak oryginał, wiec obłożyłam lukrem prawdziwą butelkę.
    Przy tworzeniu samolotu nie trzeba aż tak kombinować, wystarczy zdjęcie, z którego można wyciąć odpowiednie fragmenty, żeby potem wyciąć je z lukru (ogon, skrzydła)

  • Kaisu, boski torcik!! A butelka idealna!!

  • Marta

    A te napisy identyczne jak oryginal to jak są zrobione? Czy to jest gotowy platek?

  • Etykieta jest wydrukiem na papierze cukrowym, więc wszystko do jedzenia :)
    Taki wydruk można zamówić tu: tortownia.pl

  • Sebastian

    Jak udało sie zrobić etykietę , czy to jest jakis wydruk , opłatek czy cos takiego jak to jest przyczepione do tortu?
    Wygląda super jak orginał – gratuluje pomysłu

  • Marta

    Świetny tort! Powiedz proszę ile masy cukrowej zużyłaś na butelkę? :)

  • Ola

    Witam
    Butelka rewelacja, a skad mozna wziasc etykietę do druku?>(żeby była dokładnie takich rozmiarów z każdej strony jak w oryginale? do druku na opłatku?

    • Dziękuję. Etykietę wzięłam z internetu i wyskalowałam ją do odpowiedniej wielkości butelki. A wydruk jest na papierze cukrowym, który można zamówić w tortownia.pl

  • Ola

    ps. ta butelka jest 0,5 litra?

  • ewa

    tort wyglada zajebiscie a to na gorze to smietana czu co

  • Ola

    Kasiu a ile na tą butelkę -bo to chyba 0,5 l dałaś lukru i do tego usztywniacza?są proporcje na opakowaniu, ale wiadomo ze trzeba dac więcej:)A torcik nasaczałaś alkoholem?:)nasączałaś kiedyś whiskey?nadaje się, czy raczej wódka, rum?

  • Ola

    ok, juz mam odpowiedz wyzej co do ilosci masy ok250g:)

  • Ola

    ps. a kolor butelki ten złoty to masz malowany czy taki z połyskiem miałas gotowy kolor lukru?

  • Ola

    a jestes w stanie powiedziec ile mniej wiecej na te 250g masy dałas cmc?

  • Ola

    mam jeszcze pytanko techniczne:)nakładałas na butelke mase i czekałas az wyschnie zeby ja sciągnąc, czyli mam rozumiec, ze od spodu nie dawałas masy, aby można było wyciągnac butelkę?czy jak inaczej ją wyciągałaś?dzieki za podpowiedź:)

  • mosqitto

    Witaj,
    Fantastyczne te Twoje torciki. Buszuję z przyjemnością po tej stronie.
    Chciałam sie zapytać, ile dni wcześniej obłożyłaś butelke masą, tak by była dostatecznie sztywna?

    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

    • Dziękuję bardzo :)
      Taką butelkę robię dzień wcześniej. Do masy dodaję również CMC, czyli stabilizatora, który usztywnia masę.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>